Mikä on Enterprise Asset Management (EAM)?

Enterprise Asset Management (EAM) on laaja-alainen liiketoimintastrategia, joka kattaa yrityksen koko omaisuudenhallinnan. EAM on suunnitelmallinen ja kustannustehokas tapa ylläpitää, parantaa ja hallita yrityksen sijoittamia omaisuuseriä yrityksen arvon maksimoimiseksi. EAM-järjestelmän tavoitteena on luoda mahdollisuus yrityksen omaisuuserien tehokkaaseen hallintaan ja seurantaan, lisätä omaisuuserien käyttöastetta ja vähentää huoltokustannuksia.

EAM-järjestelmä tarjoaa täydellisen kuvan yrityksen omaisuuserien tilasta ja niiden hallinnasta. Järjestelmä sisältää myös yrityksen omaisuuserien tietojen keräämisen, analysoinnin ja raportoinnin. EAM hyödyntää teknologiaa omaisuuserien hallinnan parantamiseksi ja hallinnan tehostamiseksi, mikä säästää aikaa ja rahaa. Yrityksen omaisuuserien hallinta voidaan parantaa käyttämällä EAM-järjestelmää.

EAM-järjestelmän ominaisuudet

EAM-järjestelmän avulla yritykset voivat hallita omaisuuseriään ja varmistaa, että ne ovat tehokkaasti käytössä. Järjestelmä tarjoaa yrityksille seuraavat ominaisuudet:

 • Tiedonkeruu ja analysointi: EAM-järjestelmä kerää tietoa yrityksen omaisuuseristä ja mahdollistaa sen analysoinnin. Tämä tieto voi auttaa yrityksiä tekemään parempia omaisuuseriin liittyviä päätöksiä.
 • Suunnittelu ja hallinta: EAM-järjestelmä mahdollistaa yrityksen omaisuuserien suunnittelun ja hallinnan. Järjestelmä voi auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten ja mihin omaisuuseriä voidaan käyttää tehokkaasti ja millaisia päätöksiä yrityksen tulisi tehdä omaisuuserien hallinnassa.
 • Huolto ja kunnossapito: EAM-järjestelmä voi auttaa yrityksiä huoltamaan ja kunnossapitämään omaisuuseriään. Järjestelmä tarjoaa yrityksille ajantasaisen kuvan omaisuuserien kunnosta ja mahdollistaa tarvittavien huoltotoimenpiteiden tekemisen ajallaan.
 • Omaisuuserien hallinta: EAM-järjestelmä voi auttaa yrityksiä hallitsemaan omaisuuseriään. Järjestelmä voi auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten omaisuuseriä voidaan hyödyntää ja miten ne voidaan hallita tehokkaasti.

EAM-järjestelmän edut

EAM-järjestelmällä on useita etuja yrityksille. Ne sisältävät seuraavat:

 • Kustannusten säästö: EAM-järjestelmä voi auttaa yrityksiä säästämään kustannuksia omaisuuserien hallinnassa. Järjestelmän avulla yritykset voivat seurata ja hallita omaisuuseriä tehokkaammin, mikä voi vähentää huoltokustannuksia.
 • Tuottavuuden parantaminen: EAM-järjestelmä voi auttaa yrityksiä parantamaan tuottavuutta. Järjestelmän avulla yritykset voivat seurata omaisuuserien käyttöastetta ja tehdä tarvittavat päätökset omaisuuserien tehokkaaseen käyttöön.
 • Tuottoja: EAM-järjestelmä voi auttaa yrityksiä tehostamaan tuottojaan. Järjestelmän avulla yritykset voivat seurata omaisuuserien käyttöä ja parantaa omaisuuserien tuottavuutta.
 • Keskitetty hallinta: EAM-järjestelmä voi auttaa yrityksiä hallitsemaan omaisuuseriään yhdestä keskitetystä paikasta. Järjestelmän avulla yritykset voivat hallita omaisuuseriä tehokkaammin ja helpommin.

EAM-järjestelmien haasteet

EAM-järjestelmien käyttöönotto voi kuitenkin olla haastavaa. Yritykset voivat kohdata seuraavia haasteita EAM-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä:

 • Kustannukset: EAM-järjestelmien hankinta ja asentaminen voi olla kallista. Yritykset voivat kohdata suuria kustannuksia järjestelmän hankkimiseen ja käyttöönotoon.
 • Teknologia: EAM-järjestelmien käyttöönotto voi olla haastavaa, koska järjestelmät käyttävät usein monimutkaista teknologiaa ja vaativat erityistä osaamista. Yritykset voivat kohdata vaikeuksia järjestelmien ymmärtämisessä ja käyttöönotossa.
 • Tietoturva: EAM-järjestelmien käyttäminen voi altistaa yrityksen tietoturva-aukkoihin. Yritykset voivat joutua kohtaamaan vaikeuksia estääkseen tietoturva-aukkojen syntymisen.
 • Koulutus: EAM-järjestelmien käyttöönotto vaatii erityistä osaamista ja koulutusta. Yritykset voivat joutua investoimaan koulutukseen, jotta henkilökunta oppii ymmärtämään järjestelmien toiminnot ja käyttämään niitä tehokkaasti.

Yhteenveto

Enterprise Asset Management (EAM) on laaja-alainen liiketoimintastrategia, joka kattaa yrityksen koko omaisuudenhallinnan. EAM-järjestelmä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hallita omaisuuseriään tehokkaasti ja parantaa omaisuuserien käyttöä. EAM-järjestelmän avulla yritykset voivat myös säästää aikaa ja rahaa ja parantaa tuottavuuttaan. EAM-järjestelmien käyttöönotto voi kuitenkin olla haastavaa, koska järjestelmät käyttävät usein monimutkaista teknologiaa ja vaativat erityistä osaamista.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *